Editor’s Pick – Blame It On 2009: A Good, Good Year

Nya-chan Production | 04. dubna 2011, 19:57

Uprostřed horečného střihu pro Animefest vám přinášíme nějakou tu inspiraci ke stříhání – hlavně pro ty, kdo si zoufají, že neumí žádné efekty. Protože k čemu vlastně jsou efekty, když máme kvalitní střih, že?

Jak si možná pamatujete, něco málo dní dozadu byly vyhlášeny výsledky VCAs. Jedním z vítězů, konkrétně kategorie „Nejlepší spolupráce“, bylo video Blame It On 2009: A Good, Good Year (Viň z toho 2009: dobrý, dobrý rok). Povíme si o tomto videu pár věcí…

Nejdříve si povíme jak toto AMV vlastně vzniklo – je sestříhané na remix nejpopulárnějších popových písní za rok 2009. Za tímto remixem pak stojí DJ Earworm, který tyto remixy pravidelně vydává od roku 2007. A protože Kitsuner, první ze dvou tvůrců, dostal ten skvělý nápad sestříhat tento remix na 25 jím vybraných anime z roku 2009, mohlo toto AMV vzniknout.

Nebylo to ale zase tak snadné. I když Kitsuner zaslechl remix už v lednu a plánoval dokončit toto video pro Nan Desu Kan (dále jen NDK), jeho plány naznaly jistých změn. Oproti původnímu plánu dokončit video v květnu 2010 byl již srpen, AMV stále nebylo hotové a uzávěrka NDK se rapidně blížila. Naštěstí se v tuto chvíli objevuje Ileia a nabízí Kitsunerovi spolupráci – za týden a půl je video nahrubo dokončeno a zasláno na NDK, kde vyhrává Kategorii X a Cenu diváků. Následně pak vyladěná verze vyhrává další ceny ještě na Anime Weekend Atlanta a Another Anime Convention.

Co se vlastního videa týká, je přesně tím, čím je – snahou o textové souznění obrazu a audia, které i když občas malinko nesedí, má své kladné a úsměvné momenty. Znalost angličtiny tak sice není nutná, ale je jistě ku prospěchu. Ke kvalitě audia či videa se nedá nic dodat, je na výtečné úrovni. Na druhou stranu kvalita střihu i v odladěné verzi občas pokulhává a oko vám malinko cukne, když střih nedodržuje přesně tu strukturu, kterou měl před chvilinkou.

Další věc, která, celkem logicky, tomuto AMV chybí, je myšlenka či vyznění – je to prostě kompilace a s tím nic nenaděláte. Na druhou stranu pokud toto omezení přijmete a budete čekat jen lehké osvěžující AMV plné nápadů, rozomilosti a zajímavých momentů, po kterých si řeknete: „Tohle anime chci vidět!“, pak vás Blame It On 2009 rozhodně nezklame.

Kitsuner & Ileia: Blame It On 2009: A Good, Good Year

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 451 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 451 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 474 uživatelů dne 29 bře 2024, 10:50