Editor’s pick – Our Innocence

Nya-chan Production | 10. února 2011, 13:01

Jako první recenze mi padne za oběť dodnes asi nejkvalitnější AMV sestříhané z filmu 5cm za sekundu – Our Innocence.

Jak píší Brad a Nessephanie na svém blogu, celé tohle AMV bylo vytvořeno pro AWA Pro 2007 za jedinou noc, k tomu navíc veškeré domlouvání šlo přes Skype. I tak je to na dnešní poměry skvěle sedící AMV. Rozebereme si ho kousek po kousku.

V první řadě tu máme vizuální stránku. Říkává se, že stříhat na Shinkaie je jednoduché, ale každý, kdo si to zkusil, může říct, že zase „až tak“ to lehké není. Pokud se budete dívat pečlivě, spatříte i některé přidané efekty, hlavně přechody do tmy, přechod zoomem a rozmazáním, a další hrátky se světlostí a saturací. V neposlední řadě je tu samozřejmě i Bradova typografie.

Důležité na tom všem ale je, že vše toto AMV jen obohacuje a nic nenapovídá tomu, že by to v původním filmu být nemohlo – některých efektů si tak ani nemusíte všimnout, a pokud jste 5cm ještě neviděli, jen těžko se vám bude odhadovat, které efekty jsou originální a které ne.

S vizuální stránkou silně souvisí sync – a ten tu je na opravdu vysoké úrovni. Spíše než na absolutní odpovídání hudbě si hraje s náladou, zrychluje a zpomaluje přesně v ty správné okamžiky, a i při nejrychlejším střídání záběrů stihnete zaregistrovat, co jste to vlastně viděli…

O hudbě se snad ani není třeba zmiňovat – pravděpodobně je to čistý CD rip a pokud můžete, poslouchejte toto AMV se sluchátky – prostorové efekty tomuto AMV jen přidávají.

Recenzi uzavřu jen konstatováním, že toto AMV lze jen doporučit každému, kdo může romantická nebo sentimentální díla. Pokud máte rádi akci, nebude to asi váš šálek kávy, ale i tak ho můžete zkusit.

Brad, Nessephanie: Our Innocence

3 Responses to "Editor’s pick – Our Innocence"

  1. hiragaen napsal:

    Nejsem si úplně jist jestli toto byla ta správná volba prvního AMV, je sice poměrně dobré, lae právě proto, že efekty jsou poměrně nenápadné tolik nezaujme. Osobně bych začal asi jinými, neboť mi přijde, že už jsem viděl i lepší.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 140 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 140 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 474 uživatelů dne 29 bře 2024, 10:50