Čerstvý výběr – Gay Means Happy

Nya-chan Production | 18. dubna 2011, 13:44

Dnes můžete přivítat další kategorii, ve které vám hodláme v budoucnu přinášet zajímavé kousky, a to nejnovější AMV ze všech různých koutů, která nás nějak zaujala. Nemusí to být vyloženě extra kvalitní kusy, ale musí mít alespoň něco do sebe.

Prvním recenzovaným AMV v této kategorii bude Kosmitův výtvor „Gay Means Happy“ – neboli volně přeloženo, „Homosexuál rovná se štěstí“. Někteří z vás možná shlédli filmové zpracování amerického seriálu South Park, a právě z jeho soundtracku je píseň k tomuto AMV, „I’m Super“ od Velkého Teplého Ala.

Toliko k úvodu a premise celého AMV. Nutno poznamenat, že tuto píseň už zpracoval nespočet dalších editorů, hlavně kvůli její jednoduchosti a menší délce, takže něco nového vymyslet pravděpodobně nebylo snadné, ale musím říct, že Kosmitovi se to povedlo. Vzít anime Soul Eater a použít Excalibura, tedy postavu, která nemá ústa, na píseň, která je ze své podstaty zpívaná protagonistou, jistě vyžadovalo velkou odvahu. Na konci ale můžeme najít jen skvělý výběr scén a dokonalou souhru textu písně a toho, co se odehrává na obrazovce – a když se nedaří, AMV si dělá legraci samo ze sebe. A skvěle to funguje! Třešničkou na dortu jsou pak credits s dalším nášupem Excaliburova tance.

Zpracování je tedy výborné. Ale co kvalita práce, techniky a dalších „zbytečností“? Co se zvuku týká, nedá se co vytknout, hlavní část i credits jsou skvělé, šum žádný. Horší je pak kvalita obrazová – i ze zmenšených screenshotů lze zahlédnout mírné rozostření a černé linky po okrajích a na tomto poli si Kosmit rozhodně plný počet bodů nezaslouží. Posledním bodem je pak zpracování střihu – a zatímco ve výběru scén Kosmit exceluje, zde místy trochu váhá a střih občas nejde přesně na scénu, na kterou by jít měl. Znát to je hlavně ke konci AMV a v rychlostně dost nabité credits části. Je to asi největší zklamání, protože by stačilo malé doladění a AMV by se určitě ihned zařadilo do sbírky mnohých milovníků AMV.

Na konec přijde jen shrnutí – jedná se o nové, kvalitní AMV s některými menšími mouchami v oblasti technické. Doporučeno pro gaye a milovníky krátkých vtipných kousků.

Kosmit – Gay Means Happy

One Response to "Čerstvý výběr – Gay Means Happy"

  1. Stribro napsal:

    Jenom bych doplnil, ze nazev klipu je zaroven i slovni hricka – v klasicke anglictine se vyraz „gay“ pouzival ve vyznamu „vesely, jasny(barva),“ atd.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 242 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 242 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 372 uživatelů dne 03 led 2023, 02:27