AMV Akademie – Scénář

Nya-chan Production | 22. května 2011, 20:00

Týden (a něco) uběhl jako voda a máme tu pro vás zadání druhého kola AMV Akademie. Zatímco v minulém týdnu bylo zadání celkem volné, tentokrát trochu přituhne. Vyzkoušíme si totiž trochu scénáristiky.

Scénáristika je asi základem tvorby každého videa, a tak překvapí jak často je u AMV přehlížena. Přitom určit si co ve videu bude, jak a proč je důležité – jak má divák poznat co se ve videu děje, když to nevíte ani vy?

Na druhou stranu se přístupy ke scénáristice liší – někdo plánuje hodně, někdo méně, někdo na papír a jiný v hlavě. Vyzkoušíme si tedy krátké scénáristické cvičení pro zlepšení přemýšlení o obsahu AMV.

V druhém díle AMV Akademie tedy budete mít za úkol následující:

– vytvořte krátký klip na libovolný styl, téma a hudbu

– daný klip musí mít 8-10 klipů (tedy 7-9 střihů – a je jedno zda jsou vaše či byly v originálním díle, počítají se stejně), přičemž první a poslední musí být klidnější, pro uvedení a opuštění tématu, a pokud přidáte credits, tak se tyto do celkového počtu scén NEpočítají

– tato část AMV Akademie je postavena jako tvorba samostatného celku, mělo by tedy být pochopitelné o co ve vaší ukázce jde

– s videem prosím zašlete i téma vašeho díla – volitelně pak můžete přidat rozbor motivů použitých ve vašem díle (které motivy jste použili a proč)

– snažte se vyhnout tématu „Představení postavy“ ^^

Je jistě náročné tvořit na minimální ploše, ale právě takováto tvorba obvykle přináší nejlepší výsledky. Utřídíte si myšlenky ohledně toho co a jak chcete tvořit a následně vám to nebude dělat problémy ani na větším prostoru.

Odkazy na vaše videa můžete do příští neděle linkovat buď do komentářů, na fórum či na e-mail nya.chan.production@gmail.com

20 Responses to "AMV Akademie – Scénář"

  1. KepaC napsal:

    Těd to bude znít, že jsem natvrdlej, ale mam v tom teda lehce zmatek. Do příštího pátku jako tohohle 27.5. nebo ten 3.6. ??

  2. Moonlight napsal:

    Takže tentokrát není časové omezení? Je tedy možnost 7-9 střihů, klidně na tři minuty…?

  3. KepaC napsal:

    Pokud budeme psát rozbor, asi jej máme napsat i v anglickém přepisu, pokud chceme hodnocení i od zahraničních členů „poroty“, že ? (příspěvěk brán jako upozornění pro ostatní)

  4. kronas napsal:

    Hotovo a posláno na mail. A poprvé po dlouhé době si myslím, že se mi dílo povedlo. Takže čekám až mě kritika zaživa roztrhá :)

  5. Nya-chan Production napsal:

    Tak zatím máme celá dvě AMV (navíc ani jedno z nich neplní přesně zadání, nevadí, hodnotícím se pošlou) – copak se stalo, nadšení pohaslo? :)

    Ale nebojte, dnes asi něco nastříhám ^^

  6. Hime napsal:

    já to tu můžu ukázat
    Youtube:
    http://www.youtube.com/watch?v=6Hay_lQ06ZI&feature=channel_video_title

    přehlídl jsem v pravidlech jeden dodatek, který je hodně klíčový…ale co se dá dělat, na opravu není čas…no aspoň jsem si pěkně zastříhal a naučil se pár nových vychytávek

  7. Sykysan napsal:

    Snad ještě stíhám, do večera to bude. Ale přiznám se, že to nebyla žádná prča. Tohle téma možná mělo být až ke konci akademie.

  8. Stribro napsal:

    Konecne se mi to povedlo nejak dokoncit. Sice s krizkem po funuse, ale alespon neco.
    Nevim tedy, jestli jsem neporusil uplne vsechna pravidla co existuji, ale v rozmezi zadani jsem se snazil udrzet alespon „hlavni“ strihy.

    http://www.youtube.com/watch?v=l6vIq0fhCQ8

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 185 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 185 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 487 uživatelů dne 20 dub 2024, 08:49