AMV Akademie – Výsledky prvního kola

Nya-chan Production | 25. května 2011, 17:48

Nechali jsme naším hodnotitelům pár dní a oni se nám za to odvděčili pěknými (alespoň doufám) hodnoceními. Jak tedy první kolo AMV Akademie probíhalo?

Nejdříve nějaké to shrnutí – celkem nám bylo posláno 16 videí od 15 autorů (jeden z autorů pro jistotu zaslal dvě videa), bez opravených verzí.

Celkově musíme uznat, že kvalita mírně stoupla – u všech videí bylo poznat o jaké anime se jedná, u spousty z nich šla určit dokonce i postava. Stále se našly nějaké nedostatky, ale troufnu si říct, že jich bylo méně než před Animefestem.

Mezi nejčastější chyby, které se stále drží ve vašich AMV, se nachází jednak letterbox či pillarbox (trocha teorie od Manty, jak to spravit dle Hejtyho) a druhak interlacing čili prokládání (o tom si určitě ještě popovídáme, prozatím anglická příručka na A-M-V.org – je ovšem dost komplexní a v AJ). Posledním nešvarem pak byly nejrůznější změny velikosti videa, od změny na podivný poměr stran až po jasné zvětšení (čili upscale), které zhoršilo vzhled videa. Také o něm pravděpodobně bude článek.

Paradoxně ne až tak hrozné bylo provedení AMV, zde má česká scéna jasné plus – v těch nejhorších případech spíš nesedělo k písni či bylo dost nejednoznačné, za což ovšem možná mohla i omezená délka videí či to, co jste ve skutečnosti chtěli předvést.

Nu, ale naši hodnotitelé se činili, i když jim krvácely oči i jiné tělní otvory… jsou oči otvory? ^^ Zatím máme sedm hodnocení, další budou dodávána průběžně a o aktualizacích se dozvíte v komentářích pod tímto článkem.

Hodnocení první AMV Akademie

Pokud byste se chtěli nějak vyjádřit, či získat další informace ohledně vašeho videa či hodnocení, můžete přispět do komentářů pod článkem, případně na fórum.

10 Responses to "AMV Akademie – Výsledky prvního kola"

  1. Nya-chan Production napsal:

    Jinak pochvala všem za zdroje bez TV log :)

  2. Hime napsal:

    A já bych chtěl pocvhálit hodnocení :) Je to naprostá bomba…děkujem za váš čas ^^

  3. Arisu napsal:

    Děkuji za ohodnocení :-) už ted můžu porotce potěšit, že jsem vyřešila problém s rozlišením tak aspon něco a ten zbytek dopiluju .

  4. KepaC napsal:

    Také děkuji za komentář a hodnocení .)
    to DanQ : Ano, byla to Yue, taky nejsem zvyklej na barevnou. Ale v tom OVA jsem s barvou (vlasů hlavně) i hlasy všech velmi spokojen.

  5. Stribro napsal:

    Diky moc za vycerpavajici hodnoceni.
    Na technicke problemy jsem si posvitil, zbytek se snad nejak podda.
    (btw. I kdyz to je neuveritelne tak at jsem si to poustel kolikrat chtel, ten sedivy flek na zacatku jsem naprosto minul.)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Google [Bot]
Celkem je online 72 uživatelů :: 1 registrovaný, 0 skrytých a 71 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 474 uživatelů dne 29 bře 2024, 10:50