Prázdninový Multi Editor Projekt

Nya-chan Production | 05. července 2011, 04:45

Začaly nám prázdniny a lidé se rozutekli do všemožných končin. Někteří ale zůstali doma a nudí se, a i ti rozuteklí se vrátí a budou uvažovat co teď. A právě proto jsme pro vás připravili na prázdniny první „sjednocovací“ projekt pro naši komunitu.

Až doteď jste si brousili drápky, ale je načase je vytasit a ukázat jak jsou ostré. Je tu prázdninový MEP.

Co si budeme povídat – člověku střih zlepší hlavně další střih, a tak se každá zkušenost hodí. Pojďte se k nám tedy přidat a pokusíme se přes prázdniny nastříhat něco pěkného – spolu.

Projekt má zatím pouze technické parametry. Hudba ještě není vybraná a můžete se k ní vyjádřit v threadu k tomuto MEPu. Pokud nebude zhruba do týdne něco domluveno (spíše žánrově než přímo skladby, i když ani takovým návrhům se samozřejmě nelze bránit), pak něco vybereme my, aby projekt nestál. Střih samotný se pokud možno rovnoměrně rozdělí, aby každý měl zhruba stejný kousek.

Co se časového rozvržení týká, ideálně bychom chtěli mít do konce prázdnin od všech kompletní betaverze. Betaverze lze s ostatními (a hlavně koordinátorem, tedy mnou – Nya-chan Production) konzultovat kdykoliv, takže se nestyďte a jakmile to vypukne, hbitě do toho!

Další doladění by mělo trvat maximálně týden až dva, pokud vůbec bude nutné. Připočtěte zhruba týden na nějaké to dání dohromady a někdy na konci září (babí léto) plánujeme vydání MEPu. Dostupný bude na A-M-V.org a promovat ho budeme i na jiných místech, pokud uznáme, že si to zaslouží. Čím lepší výsledek, tím víc ho budeme tlačit na různé stránky apod.

Teď už ale k technickým požadavkům:

– poměr stran se ještě upřesní. Pravděpodobně to bude 16:9, 848×480, ale pokud by se sešlo mnoho starších zdrojů, lze se domluvit i na střihu ve 4:3, 640×480, naopak pokud by všichni stříhali z nejnovějších RAWů a BD verzí, lze se domluvit na 16:9, 1280×720

– počet snímků za sekundu bude 23,976

– budeme přijímat lagarith, huffyyuv a „lossless“ mp4 ze ZarxGUI (quantifikátor 5 a menší, zachované klíčové snímky – na podrobnosti se lze doptat)

– před vaším klipem a za ním nechte pokračovat video 1-2 sekundy – klidně i bez audia – kvůli prolínání a překryvům

– samozřejmostí se rozumí správný poměr stran, žádný interlacing, loga a další nešvary. Pokud je vaše část bude mít, budete samozřejmě vyzváni k jejich odstranění

To je prozatím vše – pokud vás toto zaujalo, sdělte to svým stříhajícím známým, místa bude pravděpodobně dost a nějací náhradníci pro případ odpadnutí někoho z editorů (protože život je nepředvídatelná mrcha) se také hodí.

Případné další dotazy a upsání se můžete realizovat v komentářích či v threadu zmíněném výše.

Přejeme vám krásné léto a těšíme se na spolupráci!

10 Responses to "Prázdninový Multi Editor Projekt"

  1. Sykysan napsal:

    Na tohle se strašně těším, fandím vám!…

  2. DanQ napsal:

    @ Sykysan: A už jsi zkoušel stříhat v Blenderu? Ten běhá na ledasčem. Samozřejmě, doba finální exportu bude záviset na rychlosti kompu, ale při stříhání si můžeš nastavit kvalitu náhledového okna dle svého.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 449 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 449 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 474 uživatelů dne 29 bře 2024, 10:50