Medailonek: ibabrak

Dorry | 18. února 2012, 17:07

Jak bylo zmíněno v nedávném článku o VCAs 2012, do finále Viewers Choices Awards se dostal i jeden Čech – ibabrak – v kategorii Rookie of the Year, Nováček roku. Rádi bychom Vám ho tedy představili, protože dostat se do finále není až tak snadné.

Začal stříhat někdy v říjnu 2010. Tehdy ho k tomu přivedl kamarád, editor, a ibabrak přešel od pouhého sledování anime ke stříhání. Pracuje v Sony Vegas a trochu s Adobe After Effects.

Jako u téměř každého AMVčkaře toho z jeho pěti či šesti prvních AMVček moc nenajdete, jen na YouTube má dva kraťounké (0:23 a 1:06) klipy z Bleache. Ale další zveřejněný kousek je už i na a-m-v.org. Jmenuje se Treason, česky tedy Vlastizrada, a je to takové typické akční AMV na Angel Beats s pár jednoduchými typografickými vsuvkami stříhané na instrumentálku.

Následně na YouTube můžeme objevit další krátké dílko z Naruta, pak si ibabrak oblíbil Sora to Otoshimono a vznikla AMV Unchangeable (Nezměnitelný) a Quietude (Poklid). Z těchto tří na Orgu najdete Quietude, projekt, na kterém si vyzkoušel své první masky a akci/drama na relativně pomalou hudbu.

Když poprvé viděl Higurashi no Naku Koro ni, napadlo ho vytvořit akční psycho horor – Torture (Mučení). Každý, kdo tohle anime viděl, moc dobře ví, že je pro to jako stvořené. Křehká Rena se dobývá do domu hlavního hrdiny, Rika se bezelstně usmívá ze tmy,…

Jak si tak postupně zkoušel různé žánry, dostal se i k trochu jiné formě, k Multi Editor Projektu, zkráceně MEPu. Mezinárodní MEP Just Another Girl prezentuje „sexuální přitažlivost všech anime dívek různými způsoby“. Účastnilo se ho 14 editorů a ibabrak tu má track číslo 10. Stříhal tehdy z MM!

Pro Japan Expo 2011, francouzský festival zaměřený na japonskou kulturu a anime, vzniklo AMV Daybreak (Rozbřesk). Jeho první čisté drama seskládané ze spousty anime, z pasáží podobných scén, například postav otáčejících se k divákovi.

Od té doby spatřila světlo světa už jen Anxiety (Úzkost). Původně to bylo jen cvičení na efekty, ale nakonec se autorovi tak zalíbilo, že se rozhodl, že ho dodělá a pošle do ruské soutěže AKROSS Con.  Je to profil postavy, konkrétně Kaname Chidori z Full Metal Panic!, značně hororově pojatý.

Dnes už AMV komunitu, dle svých vlastních slov, pozvolna opuští a vrací se zpět do role diváka.

Profil na a-m-v.org: http://www.animemusicvideos.org/members/members_myprofile.php?user_id=1040914

Účet na YouTube.com: http://www.youtube.com/ibabrak

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 239 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 239 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 372 uživatelů dne 03 led 2023, 02:27