Animefest 2013

Pro diskusi o AMV - novinky, diskuse, MEPy...

Animefest 2013

Příspěvekod McLobo » 23 dub 2013, 01:02

Takze novy rocnik je tu a s ni i nova soutez, jdeme na to :)

http://animefest.cz/souteze/amv/2013/hlasovani
Uživatelský avatar
McLobo
 
Příspěvky: 17
Registrován: 11 úno 2011, 18:25

Re: Animefest 2013

Příspěvekod MuchicCZ » 23 dub 2013, 02:55

Jo...Jsou to dobré práce od všech a snaha se cení :P
Třeba to bude ještě napínavé :-D Každopádně se mi docela líbí Glad You Came -hezká písnička ,hezký anime :-)
MuchicCZ
 
Příspěvky: 9
Registrován: 21 říj 2012, 16:37

Re: Animefest 2013

Příspěvekod Lygast » 23 dub 2013, 21:49

Tak jak to kdo vidíte? Já bych si vsadil na 8 a 18, že se prostřílej do hlavního kola, přičemž bude 8 aspirovat na Cenu poroty. Jinak by mohl být zajmavý osud 19, která možná dopadne, jak loňské, podobně udělané, AMV Hey Juliet!, kterému navštěvníci portálu AFka vyklikali druhé místo ale ve finiši mu to moc nepomohlo.
Uživatelský avatar
Lygast
 
Příspěvky: 7
Registrován: 27 bře 2012, 14:42

Re: Animefest 2013

Příspěvekod McLobo » 24 dub 2013, 04:20

Na AF by se mohlo podle me prostrilet 5, 8, 18, 19, 21, 22 a 26....Cena poroty je daleko, dokud clovek neuvidi i ty zahranicni (pokud se dostanou na platno)....

Jinak co mohu za sebe rici, tak 8-ka je dobre udelana, ale nic moc to se mnou nedela, kdyz takova amv (strasne moc scen je jiz okoukanych) vidim v hojnem poctu na amv.org....ale svet se netoci kolem me, takze toto je jeden z kandidatu na vitezstvi :)

19 trosku doplaci na to, ze ma ustrihle intro, to snad kazdemu dojde....navic pokud to chapu na konci dobre, tak je to MEP...nemam rad MEP versus jednotlivci, ale to nic nemeni na tom, ze urcite zaboduje u hlasovani na webu....hlavne je to dobre provedene a ma to i spravne zamereni :)

21 je znama vec a tipuji, ze 22 je od stejneho autora :D uz hodne citelna amv, co se tyce stylu, alespon pro me :) preji mu hodne stesti .)

26 dobre zpracovane, jak rikam "drskovani" sedi....ted jen zda si to najde nejake fanousky....

Podle me letosnim nejlepsim amv je 5, i kdyz ta skladba uz je take ohrana.....ale to nic nemeni na celkovem dojmu....

Jak to ale dopadne se jeste uvidi a oproti lonsku dost vydareny rocnik bych rekl :)
Uživatelský avatar
McLobo
 
Příspěvky: 17
Registrován: 11 úno 2011, 18:25

Re: Animefest 2013

Příspěvekod MuchicCZ » 24 dub 2013, 12:06

Osm má diváky uchvátit grafickým dojem a návazností jednotlivých scén (Navíc Youtube stojí za hovno, radši si to stahni v 60fps :-) ) ......Což podle mě splnuje .Navíc ,když se podíváte na většinu konkurenšních zahraničních AMV ,tak lidem se todle prostě líbí.V tom neni žádnej zakopanej pes.Prostě autor jede na to co se lidem líbí .... Co se týče Hudby ,tak žádné AMV na tendle remix (podle youtube) udělaný není....Alespon v tom je jedinečný ....
MuchicCZ
 
Příspěvky: 9
Registrován: 21 říj 2012, 16:37

Re: Animefest 2013

Příspěvekod MuchicCZ » 24 dub 2013, 12:13

Jinak to vyhraje asi 5 :-) na 95% .....Takový dramatický AMV :-D A vypadá to zajímavě a docela i pěkně 8-)
MuchicCZ
 
Příspěvky: 9
Registrován: 21 říj 2012, 16:37

Re: Animefest 2013

Příspěvekod kronas » 26 dub 2013, 21:31

Tak jsem obětoval značnou část dne, ale viděl jsem vše, a víckrát, některé víckrát než bych chtěl

Hodnocení AMV – AF 2013
1)Naru-poke-rap
První AMV co jsem viděl, a neměl jsem z toho radost. Už ten název mi říkal, že jsem tohle amv už někde předtím viděl, a trefil jsem se. Tohle, nebo extrémně podobné AMV jsem viděl tak 34/ roku zpátky (někde), a už tehdy se mi úplně nelíbilo, nejvíc mě zklamalo, že jsem nevnímal žádnou změnu k lepšímu. Celkově se asi autor snažil vsadit na to že pokémon a naruto znají všichni. A podle mě to nefunguje. A) AMV je přiliš dlouhé, tohle „téma“ vydrží tak minutu maximálně, při výběru správných scén B) vývěr scén, někde se postavy a pokémoni podobají, někde by se určitě mohly najít nějaké vnitřní podobnosti, ale u většiny z nich jsem podobnost moc nenašel, nebo střih+ hudba byli tak rychlý že jsem ani najít nemohl (přecijenom ač těch 150 pokémonů ještě docela zvládám, vybavuju si je trochu pomaleji).C)scény mezi vyjmenováním pokémonů vypadali jako, hlavně to nějak vyplnit, s jedinou výjimkou (0:41-0:45)D) určitě nešel naruto sehnat aspoň v trochu lepší kvalitě než 640x480? U mě na notasu to ještě půjde ale jinde ne.
2) Making_it_Throught
Tak tady jsem úplně nepochopil o co šlo v tomhle amv. Začátek vezení pak skok za bitvy a pak odjezd. Ta holka co na začátku se tvářila, že by mohla být důležitá, tu jsem potom neviděl (že by jedna z těch mrtvol?). Střih scén vypadával tak každý 2/3 přechody. Nebo aspon mě to tak přišlo. Hudba která se měnila z pomalu – rychle – pomalu nebyl špatnej nápad, ale ten druhý přechod z ryche na pomalu byl takový zvláštní, neseděl mi tam. Ten první byl lepší. Samozřejmě TV logo bylo vidět hned, a chtělo by to zdroje bez něj. Rozlišení tvrdí 1280x720 ale obraz vnímám jako rozmazaný a to i tam kde rozmazaný být neměl .... různé zdroje? Jiný rozlišení v projektu než zdrojů?
3)Soul_Eater
Au au moje oči. Ten interlacing (pruhy) tam přímo bijí do očí. U kliného AMV bych byl mírnější ,ale akční amv s rychlýma scénama (předpokládám že byl účel) to je o oči. To stejný, když potřebuješ zlepšit scénu protože se ti nezdá moc dobrá, tak velmi optrně z efektama 90% efketů je zbytečný, přijde mi že spíš zhoršili scénu než z lepšili. Co jsem pochopil z toho amv autor asi chtěl epické amv boje a atmosféra, tak amv by mělo gradovat, nevšiml jsem si, asi by mělo být kratší (mám rád krátké, čím delší tím lepší musí být), a to klidné intermezzo bylo jako pěst na oko. Doporučuji najít si písničku dlouhou 2 minut a stříhat znova to stejný a bez efektů. + Většina střihu mě přišla že jsou mimo rytmus bud pozdě nebo brzo.
4)speeder
Netradiční začátek se mi líbí. Ten rychlý nástup písničky už tolik ne 0:24 utekl pravděpdobně nějakej frame, docela to bliklo, Mám rád takovýhle amv, střih je dobrý jen mám pocit že kolem 1:02 a ten konec trochu nesedí, ale zase 1:07, 2:10, 2:14 sedí perfektně. Co se „přběhu“ týče tak ten přechod někdy uprostřed, oheň – vesmír nebyl uplně ideální. Jinak hodně se mi líbí kvalita AMV tohle je HD AMV.
5)The_Call_of_the_Pack
Líbí se mi začátek, obrázky jsou netradiční,ale do hudby sedí krásně, pak je pomalý dluhý náběh, a na můj vkus moc dlouhý, zkrátit t těch 2 minut na ½-2/3 by bylo ideální. Přechod z pomalé do akční fáze byl dobře povedený. Konec smutný, ale to mě nějak nevadilo. Střihu nemám moc co vytknout nenašel jsem žádnou chybu. Jen jsem si vědom že rozhodně nejsem cílová skupina tohoto AMV

6)Glad_You_Came
Mám takový pocit že toho je krásná ukázka toho, jak postupně odchází trpělivost střihače, nebo použitelné scény. Do nějaký 0:38 se drží střih „živý“ krátské scény docela dobře na hudbu, ale pak hudba zůstává obdobně akční a střih je stále pomalejší a pomalejší. Zkrátit, udržet tempo střihu pokud už se tak nasadilo. Zkusit se podívat po nějakým lepším přechodu než je ten s tím kruhem/elispou. To jsem byl ochoten snést jednou dvakrát na začátku jako ukázka změny ale po celou dobu ne. Jinak zdálo se m ito nebo některé scény vypadali jako ze zdroje 640x480 a jiné z klasické 1280x720? Dle dobré poučky, pokud jsou zdroje takhle rozházeny tak se volí bud nějaký průměr nebo spíš nižší než vyšší rozlišení. Pokud by se na tom zapracovalo mohlo by to být přijemné amv na podívání
7)Holky_pitomy
No když se ačíná a koční takovými „proslovy“ dej si pozor na lypsinc, ani jeden z nich se podle mě uplně nepovedl (ten končící je horší, ten na uvodu trochu doladit). Co se amv týče, mělo to být vtipný, ale popravdě já jsem se nepobavil, nevim kde je chyba, je dost možné že u mě. Střih je stavěný na tom aby se dívak bavil, prostě klasická jednoduchá komedie, držíme se slov písničky co to jde. Tím že mě to jako komedie nepřišlo tak se to celý rozpadlo.
8)Another_world
Kvalitou zdroje překonává č 4 a to jsem si myslel že se to nestane. AMV se mi líbilo, kvalitou i střihem mám 1 výtku a 2 moje soukromé názory. Ty nápisy another world tam podle mě rozhodně nepatří, kazí to atmosféru. Pak možná od 1:38 jak tam začítá tahle část, tak se střih podle mě trochu nekonzistentní tj hudba se stáleopakuje ale scény jsou někdy delší někdy kratší. + zkrácení o takových 20 vteřin by pro mě bylo lepší. Ale tady jsem s tím neměl žádný problém. Podle mě nejlepší.
9) In_my_heart
Ano prodloužení valentýnského mepu :), popravdě ta původní část mi tam seděla líp než ta část co se přidala, ale to je možné že už to mám zafixované právě z mepu. Nejsem cílová skupina, takže těžko říct líbit se určitě může, podle mě přijemné na podívání, ale nezaujme ani neurazí.

10)Hope_with_wings
Tohle amv jsem viděl v několikrát v průběhu jeho tvorby. Musím uznat že co se kvality zdrojů týče tak se to hodne zlepšilo, ale furt 0:05 tahle scéna se mi zdá že má špatnej poměr stran, a nemůžu si pomoct. Jinak scény vzpomínkové jsou vesměr dobré, ale ty scény z toho závodu mi do písničky nesedí. Chápu cíl autora, ale podle mě tohle anime nemá dostatek dobrých zdrojů na takovou písničku s takovým cílem, možná kratší by to šlo.
11) I_never_leave_you
Přišlo mi to jako velmi zvláštní střih, byl do rytmu, ale hrozně mě to rušilo a zkazilo mě to dojem. Popravdě jen nevim co tím chtěl autor říct, vědět to by možná trochu pomohlo.

12) Project
Zvláštní, zajímavé, téma se mi líbilo. Rozhodně jedno z nejpovedenějších.
15) We_Are_Fairy_Tail
Video hlasí že je Full HD ale já to v tom obraze nevidim. Nevim jestli autor stříhal čím víc pixelu tím víc addidas, ale jestli ano , tak to nefunguje. Fairy tail jsem viděl několik dílů, ne všechny, ale popravdě, nic jsem z tohohle amv neměl. Začátek mi řekl že mám očekávat něco velkého ... a nedostavilo. Střih mi přišel zvláštní, víc na slova míň na rytmus, nemusí to škodit, ale tahy střih atmosféře nepomáhal. Zkrátit
16) Our_Basketball
Stejný autor jako 15 ne? Znovu fullhd a znovu podle mě ne, a tdy se přidává ještě trochu pochybnost že se změnila fps. Jinak znovu dlouhé, polovina 2/3 by stačili. Ale tohle amv má jedno velké plus, ač se mi samotné amv nelíbilo, tak mě docela navnadilo si zjistit něco víc o anime ze kterýho to je.

18) TES
Pěkné, přišlo mi originální, a jedno z nejlepších. K provedení mám 2 výtky 1:20-1:31 mi přijde jako že si tam neměl co dát. A konec nevygradoval ale spíš postupně vyšuměl a poslední scéna mě přišla zbytečné dlouhá a nudná jinak velmi dobré.

19) Up_All_night
Pěkné, je vidět že to dalo posutu práce a tady se to vyplatilo. Mám rád takovýhle AMV. Jen si dát pozr na kvalitu některých části, občas to na mě skočilo a kazí to dojem, + jako by některé části se autorovy nechtěli dělat nebo prostě neměl čas. Většina efektů a střihu je velmi dobrá, ale občas to padne do průměru. Snažit se udržet kvalitu.
21)Catch_the_RedSunrise
Tady mě něco uniklo, nechápal jsem proč jsou tam ty scény, co mi chce to amv říct. Zase dlouhý, i když tady jsem vydržel dávat pozor celou dobu a ubíhalo to přimeřeně rychle tak na konci jsem si řekl ... co to bylo? S tm že jsem fakt asi něco nepochopil. Střih na slova víc jak na rytmus se mi v některých případech nelíbil, v jiných se hodil, tady nevim jak bych to řešil.

22)Nueva_di_Neve
Na to že tenhle typ amv neocením se mi tohle líbilo, zkrať trochu ten uvod tj do cca 0:30 vteřiny tam neodpadnou diváci zbytečně brzo. + ten konec bud byl moc dlouhý znovu, nebo ho trochu předělat. Jinak nemám co vytknout

24) Sayonara
Tohle amv zvlášt v kontrastu s tím předchozím mě nezaujalo, tuším co chtěl autor udělat, ale na mě to nefungovalo a mám pocit že pokud se budou amv dívat v tomhle pořadí tak ani fungovat nebude. Ten přechod s tím dalekohledem sice není špatnej, ale výsledek byl víc rušivý než přijemný.
25) Son_Goku_je_Buh
Další komedie a zase jsem se nesmál. Tady se autor snaží z půlky držet textu a z půlky prokládá tanečky. Tanečky se mi zdají hrozně mimo rytmus, střihově se nepovedli a ruší to cokoliv. Bohužel jako komedie to neuspělo.
26) Badass
Do 0:30 naprosto perfektní pak se mi část cca do 1:00 uplně moc nelíbí a zbytek je zase dobrý. Tohle chce asi specifického diváka, ale proč ne. Začátek budu vychvalovat zvlášt ta kostka se mi líbila hodně. Pak už je to dobrý, ale úvod to nepřekonalo podle mě. + pochvala a podle mě ideální délku vzhledem k amv.

AMV co bych poslal na soutěž:
4,5,8,12,18,19,22,26
Možná poslal
6,9,21

V průměru se určitě zvedla uroven oproti předchozímu ročníku.
Uživatelský avatar
kronas
 
Příspěvky: 71
Registrován: 09 kvě 2011, 20:32
A-M-V.org profil: http://www.animemusicvideos.org/members ... id=1058893
YouTube profil: http://www.youtube.com/user/mhunek/videos

Re: Animefest 2013

Příspěvekod Arisu » 27 dub 2013, 11:05

No jsem opravdu zvědavá co ve finále uvidíme na plátně :)
Uživatelský avatar
Arisu
 
Příspěvky: 16
Registrován: 29 dub 2011, 15:51
YouTube profil: https://www.youtube.com/user/Nekoarisu1

Re: Animefest 2013

Příspěvekod Lygast » 27 dub 2013, 14:41

Odpověď na Kronasovu otázku: Ne, Naruta sem v lepším rozlišení nesehnal. Většina materiálu byla v 640x480 a tomu se podřidilo vše ostatní. Jest-li dokážeš, nebo víš jak sehnat epizody Naruto 01 až 253 Shippuuden, plus většinu filmů, v lepším a jednotným rozlišení, formátu, amvéčkařsky použitelný, tak se pochlub. Já to nevím. Za případné obstarání jsem ochotnej se ti štědře odměnit a jako bonus tě povozím na zádech na AFku. :-) Jinak k Naru-poké-rapu, měl bys bejt rád že sis to nejhorší odbyl už na začátku, pak už to mohlo bejt jenom lepší a pro informaci, možná tak vypadají, ale všechny mezivyjmenovací scény, stejně jako výběr ninja-pokémon, mají svůj důvod. Ale uznávám, že to nemusí být vždy úplně jasné, proto tobě i všem ostatním nabízím vysvětlení existence každé scény na kterou se zeptáte. Pokud je tedy něco nejasné, prosím, ptejte se.
Uživatelský avatar
Lygast
 
Příspěvky: 7
Registrován: 27 bře 2012, 14:42

Re: Animefest 2013

Příspěvekod Nya-chan Production » 29 dub 2013, 11:11

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Nya-chan Production
Site Admin
 
Příspěvky: 206
Registrován: 07 úno 2011, 13:28
A-M-V.org profil: http://www.animemusicvideos.org/user/Ny ... Production
YouTube profil: http://www.youtube.com/user/wolfiinka

Další

Zpět na Anime Music Videa

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 113 návštevníků


cron