Editor’s Pick – A Little Retrospect

Nya-chan Production | 19. května 2011, 19:10

Dnes se seznámíme s dalším klasickým AMV. Musím ale už předem varovat – klasické není svou inovací co se střihu, efektů či kvality týká, ba spíše naopak. Inovativní je hlavně svojí myšlenkou – když máme v AMV tolik obrazového materiálu… proč nesestříhat AMV z AMV?

A světe div se – ono to funguje. Nejspíš to bude kvůli tomu, že se střihu ujal Kitsuner a pečlivě, kousek po kousku prošel svoji sbírku od začátku, takže na začátku videa se dočkáte titulů starších a pak se pomalu, pomalinku blížíme současnosti.

A tady je asi první výtka – těch titulů je v AMV minulosti opravdu mnoho, a jelikož je Kitsuner sběratel spíše starších AMV, může celé dílo působit trochu nevyváženě, jelikož se soustředí spíše na starší věci a z novějších si moc nebere. Na druhou stranu by tohle mělo potěšit milovníky klasických AMV.
Jinak se výběru nic vytknout nedá a se scénami se také pracuje na výbornou, a to i co se týká lyric syncu. Jako bonus si tohle AMV můžete pouštět s přáteli a trumfovat se kdo jich pozná víc.
Hudba mi přišla trochu horší po technické stránce, ale jen velmi drobně. Její výběr je ale pak geniální, protože skvěle sedí a vystihuje celé to dvacetiletí střihu AMV.
Vizuální stránka je horší, zvláště v začátku AMV, ale to je bohužel logické a pravděpodobně s tím nešlo nic dělat. Ono i kdyby to vypadalo o dost lépe, tak by to asi bylo jen na škodu – kde by pak zůstal ten nostalgický nádech?
Střihu a syncu se pak nedá vytknout prakticky nic. Platí, že pokud se chcete pokochat nějakými staršími AMV, nechat si něco doporučit, projít si stručně historii A-M-V.org, pak v tomhle videu máte jedninečnou možnost.
Kitsuner (& co.) – A Little Retrospect

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 494 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 494 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 744 uživatelů dne 25 dub 2024, 21:24