Fate Matrix

Dorry | 03. září 2012, 23:32

Fate Matrix je poměrně nové AMVčko zrozené ze spolupráce Shina-AMV a GuntherAMVs. GuntherAMVs měla skvělý nápad na nové video, ale protože tehdy byla ještě tak trochu nezkušená střihačka, požádala o radu svého dobrého kamaráda Shina. Ve výsledku tu máme pěkné AMV s dobrým nápadem i vynikajícím technickým zpracováním.

Z anotace na A-M-V.org vyčteme myšlenku celého díla – „Mladší sestra Osudu tahá za [multi]Nitky Osudu.“ Ačkoli většina by asi neuhodla identitu hlavní postavy AMV (Alice z Kami-sama no Memo-chou), její manipulace s lidskými předurčeními je tak zřejmá, že ji nepostřehne jen pár diváků. S pomocí sítě kamer hledá kde by mohla pomoci – jeden z typických příkladů je studentka na střeše, která se připravuje rozloučit se se životem, když tu najednou dostane zprávu (údajně) od rodičů, díky které od sebevraždy upustí.

Sestra Osudu ve svém království.

Možná jste viděli K-ON! Pamatujete si scénu, ve které Yui uklouzne na parketách a hezky spadne na zadek v první školní den? V jedné z posledních epizod uklouzne znovu, ale tentokrát neupadne. Chytne rovnováhu a běží dál, protože sestřička Osudu zlepšila fyzikální vlastnosti Yuiných punčoch, jak vidíte na následujícím snímku.

Yui bude brzy ušetřena pěkné modřiny.

Často pomáhá ve věcech lásky – dodává našim oblíbeným kresleným hrdinům odvahu, drží na uzdě jejich nervozitu nebo zaviní náhodné setkání spřízněných duší a tím umožní zasetí semínka přízně. Ale i malá božstva musí někdy spát…

Anaru a Jintan z AnoHany si zanedlouho uvědomí své vzájemné pocity.

Možná jste tohle AMV už viděli, hlavně ti z vás, kteří navštěvují Org. Vyhrálo totiž VCAs, o kterých jsme psali v zimě. Technicky je téměř dokonalé. Samozřejmě tu nenajdete žádné hrubé chyby jako špatný poměr stran nebo rozčilující lip-flap. Přidaná grafika, jako například zakroužkovaná srdíčka na posledním snímku, je vyvedená v jednotném stylu a veselých odstínech tyrkysové. Co se týče námětu – to je to čím se liší od ostatních soutěžních videí. Většina videí buď chce vyvolat u diváka určité pocity nebo vypráví nějaký příběh. Některá ani žádný koncept nemají, ale o těch se radši moc rozepisovat nebudu. Fate Matrix má neotřelý nápad, který diváky osloví možností něčeho po čem mnozí možná touží, možností manipulace osudu za účelem zlepšení života na Zemi. Je to o pomáhání ostatním. Zahřeje to u srdce.

27 různých anime na Tell me Clock Opera remix od Au Revoir Simone

Shin na Orguna YouTube, GuntherAMVs na Orguna YouTube

Fate Matrix poprvé spatřil světlo internetu v prosinci 2011 v AMV soutěži Akross Conu 2011, která si nárokuje „premiere exclusivity“ všech přihlášených videí, což znamená, že přihlášené AMVčko nesmí být před oficiální premiérou na Akrossu uveřejněno nikde jinde. Ani jeden z autorů nečekal, že by jejich společné dílo pokročilo dál než do finals a i to jim nepřišlo jako zrovna reálný cíl. Navzdory tomu vyhráli 2nd Overall, Best Teamwork, Best Original Concept, Best Visual design, 2nd Story/Plot, 2nd Technical, 3rd Fun a 3rd Presentation/Design! Od té doby Fate Matrix nasbíral ocenění z mnoha dalších conů, konkrétně z Tekkoshoconu 2012, Kawaii Konu, Anime Salt Lake 2012, G-AMV 2012 a Anime Boston 2012, a také, což je důvod proč vám o něj píšeme, vyhrál VCAs 2012.

3 Responses to "Fate Matrix"

  1. Stribro napsal:

    Pekna recenze a jedno z mych nejoblibenejsich AMV. Protoze obvykle nectu anotace na orgu, tak jsem si mohl udelat vlastni interpretaci. Celkove mam z amv takovy sladkobolny pocit – tak nejak mi prijde, ze uprostred z toho temneho pokoje a blikajicich obrazovek je hrdinka strasne osamela. Tak nejak z toho citim trochu toho hikikomori a facebookove zavislosti (pokud mam ilustrovat na konkretnich prikladech).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 186 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 186 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 487 uživatelů dne 20 dub 2024, 08:49