Český Iron Chef

Nya-chan Production | 09. září 2014, 13:27

Opět po nějaké době vás vítáme u příspěvku, který by vás měl motivovat ke stříhání. Snad se nám zadaří a vytvořenými dílky potěšíme naše okolí a budeme se jimi chlubit ještě na posteli smrtelné!

O co tedy půjde – tímto vyhlašujeme první (a dají-li bozi, ne poslední) českou Iron Chef soutěž. Během příštího týdne dáme prostor k registraci a zaregistrují-li se nám alespoň dva lidé, necháme je dalších šest týdnů poměřovat síly v Iron Chefu – tedy stříhání AMV s časovým omezením dvou hodin. Následně vítěze (cena poroty, cena diváků) vyhlásíme na Akiconu, kde jim bude předána cena a bude prezentováno minimálně jedno z jejich (prezentovatelných) videí dle jejich výběru. Promítneme i nejlepší video dle poroty.

Informace k soutěži:
Čas na střih:
2 hodiny na video (po obdržení audia dostanete 10 minut na jeho poslech a úpravy, čas na renderování a enkódování se nepočítá do tohoto času – po dvou hodinách se řekne „konec“ a následně můžete renderovat a enkódovat a zasílat).
Počet kol: Bude záležet na počtu účastníků. V případě dvou účastníků počítáme s cca. čtyřmi poměřeními sil, pro čtyři účastníky každý s každým plus odvety (tzn. 6 videí na osobu), pro pět a více účastníků každý s každým bez odvet (4 a více videí na osobu). Pokud by se sešlo osm a více osob, použijeme nějakou formu švýcarského systému, aby nebylo množství AMV na osobu příliš velké.
Domluva střihu: Bude zprostředkována domluva žádoucích soubojů, ale termíny budou záležet hlavně na účastnících – bude tedy vyžadován aktivní kontakt (e-mail, FB, nějaký IM či pravidelná prezence na fóru). Nenastříhaný souboj se bude počítat jako bod nikomu či defaultní prohra, pokud se váš soupeř nedostaví na dohodnutý termín či prokážete, že se nedá opakovaně zastihnout. V případě velké pasivity může dojít i k vyřazení ze soutěže.
Zdroje videa: Jakékoliv, které jsou prezentovatelné veřejnosti. V případě, že usoudíme, že AMV se nedá promítat lidem pod 15 let, bude prezentováno pouze porotcům a ve veřejném kole obdrží automatickou prohru. Loga, titulky a další nešvary jsou povoleny, ale počítejte s tím, že porota (a pravděpodobně i hodnotící) k nim budou přihlížet. Zdroje si můžete připravit dopředu (na disk, subklipovat), ale je zakázáno si dopředu připravit scény s efekty, masky, apod. Pokud použijete na začátku či konci osobní scénu s podpisem či bumper studia (nezakomponovanou do AMV), nebude se počítat do délky videa, stejně jako titulky nezakomponované do AMV samotného.
Zdroje audia: Každý soutěžící při vstupu do soutěže dodá 2 písně, které nesmí zveřejnit (aby se na ně protivníci nemohl připravit). K nim budou přidány další písně v počtu jedna na soutěžícího, všechny budou zamíchány a nalosují se na jednotlivá stříhání. Může se stát, že dostanete písničku, kterou jste poslali, snažte se tedy vyhnout audiu jako „15 minut statického šumu“ nebo „chroptění umírající gorily“. Všechny audio zdroje by měly mít alespoň 2 minuty, horní délka není omezena. Úprava audia před Iron Chefem nebo během něj soutěžícími je povolena. Je povoleno do audia namixovat jiné audio, ale původní píseň musí zůstat jako hlavní a jasně rozpoznatelná.
Omezení AMV: Prakticky žádná, s výjimkou přístupnosti 15+. Délka není omezena.
Hodnocení: Videa budou prezentována porotě a vždy bude zvoleno vítězné video, které obdrží hodnocení a bod do tabulky. V případě rovnosti bodů na konci soutěže bude porovnáno i celkové hodnocení všech videí, v případě jejich rovnosti bude vítězem vyhlášeno více soutěžících.
Cena veřejnosti se bude udělovat z hodnocení na publikovaném portálu, což v tomto případě bude vlákno ve FB diskusi Sčítání českých a slovenských otaku, kde publikujeme vide a dáme divákům časový limit na zvolení lepšího videa. V případě rovnosti bodů na konci hlasování počkáme na zlatý hlas, který rozhodne o vítězi. V případě rovnosti bodů na konci celé soutěže bude vyhlášeno více vítězů.
Poslední cenou bude vedlejší cena za nejlepší video, které se udělí podle hodnocení poroty nejlépe hodnocenému videu.

Registrovat se můžete pod tímto oznámením, na FB, na adrese nya.chan.production(at)gmail(dot)com či v dedikovaném topicu na fóru. Později pak budete požádáni o kontaktní informace pro koordinaci a dvě písničky – tyto nemusíte (a v případě písní ani nesmíte) uvádět při registraci.

Na dotazy se ptejte ideálně pod tímto oznámením.

One Response to "Český Iron Chef"

  1. Nya-chan Production napsal:

    Upřesnění: V AMV budeme vyžadovat alespoň 70% z nějakého anime – jde nám primárně o Anime Music Videa.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 132 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 132 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 372 uživatelů dne 03 led 2023, 02:27