Animefest 2011 – výsledky

Nya-chan Production | 09. května 2011, 02:09

Tak, a je to za námi – další Animefest je v prachu. Výsledky se dají najít na Wikipedii (odkaz je na konci článku), ale sluší se zrekapitulovat si výherce Animefestu 2011 i tady.

Začnu stejně jako Manta, a to tím výsledkem, který byl vyhodnocen nejdříve – a to cenou poroty. Porota byla letos složena z pěti členů a jejich svorné hodnocení jednak vybralo šestnáct finalistů, a druhak rozhodlo o tom, že nejlepším AMV po jejich hodnocení se stal v Kanadě žijící editor s českým občanstvím Vlad G. Pohnert se svým AMV Flash Lagann.
Druhou uzavřenou soutěží bylo hlasování na webu Animefest.cz. Tady se diváci pochlapili a překvapivě (i když zase ne tolik, pokud vezmeme v potaz pravděpodobné složení čtenářů, či spíše čtenářek těcho stránek) vybrali AMV autora kiRo s názvem Every Waiting. Toto AMV pak vyhrálo i kategorii Romance/Drama na Animefestu.
Třetím vítězným AMV, tentokráte už na Animefestu a v kategorii Akce/Dynamika bylo překvapivě AMV s názvem Chcípnul tu pes od Toyotomiho. Překvapivě, protože podle obsahu AMV jsem myslel, že bude spíše pod komedií/parodií, ale člověk míní, editor mění.
A rychle se blížíme závěru – k vítěznému AMV celého Animefestu, a to (teď už ne příliš překvapivě) z kategorie Komedie/Parodie. Tím je AMV Soutěž od autora s přezdívkou hime.
Tím jsme si shrnuli letošní výsledky – i když se původně soutěž zdála mírně horší (a upřímně, při samotném promítání byl dav místy podezřele tichý), stále z ní vyšly některé slušné výsledky a dává tak přinejmenším příslib do budoucna. Pogratulujme všem vítězům, popřejme jim mnoho štěstí v další tvorbě a popřejme mnoho zdaru i jejich soupeřům – ať má každý nějakého toho Totora doma!
Kompletní výsledky hlasování

5 Responses to "Animefest 2011 – výsledky"

  1. Hime napsal:

    Potom co jsem včera objevil vegas a jeho možnosti…brrr, jak jsem mohl něco takovýho vypustit do světa. Už se těším na hodiny probdělích nocí, protože vegas mi otevřel oči :)

  2. DanQ napsal:

    Tož, nedopadlo to špatně. Alespoň je vidět, že se cení nápad, a technická kvalita není až tak prioritní. – Samozřejmě, myslím pro náhodné kolemjdoucí a kolemsedící diváky AF, hádám, že tam nebyl čas zkoumat všechny finesy a vychytávky… (ale jen doufám, že „Nahulatej“ se promítalo se správným AR. )

    @Hime: vypustils, a utrpěl jsi vítězství na AF. Dobře ti tak ~_^.
    (PS: jen pro budoucí generace a technofily: co předělat „Nahulatej“ do vylepšené verze? ~_^)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Animefest 2011 «

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 31 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 31 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 372 uživatelů dne 03 led 2023, 02:27