VCAs a JCAs 2011

Nya-chan Production | 14. února 2011, 01:10

V lednu a únoru, jako každým rokem, nastává čas rekapitulovat a připomenout si to, co se událo v roce minulém. Svět AMV není výjimkou, a tak dochází na VCAs – Viewers‘ Choice Awards, pořádanou na serveru animemusicvideos.org, ve které se každoročně hodnotí nejlepší videa za uplynulý rok.

Předně je nutno upozornit na hlavní nedostatek VCAs – nikdo z vašich oblíbenců nemusí vyhrát. Přecijen je to v prvé řadě soutěž popularity, a tak každoroční vítězství Nostroma už nikoho ani moc nevzruší. Počítejte s tím – nejlepší nemusí vždy vyhrát.

I pokud by váš oblíbenec měl opravdu našlápnuto na vítězství a skvělé AMV, i tak ho v nominaci nemusíte najít – ne každý se účastní rád a někteří autoři předem vystupují. Je pak jen na autorech samých, aby se odhodlali k soutěži (případně na fanoušcích, aby je k tomu přesvědčili svou podporou).

A samozřejmě je tu ten problém, že ne každý autor AMV na AnimeMusicVideos.org svá videa zapisuje – a soutěže se mohou účastnit pouze videa zanesená do katalogu. Nenaleznete tak zde i spoustu AMV ze serveru YouTube – zda to je ke škodě či ku prospěchu věci již nechám na posouzení vám.

K tomu, aby tato soutěž nebyla jen soutěží popularity, a aby měla i nějakou hodnotu, slouží doprovodné ocenění JCAs, tedy Judges‘ Choices Awards, kde AMV hodnotí pět porotců nominovaných z řad samotných AMV tvůrců. Letos toto doprovodné (a tradičně tišší) hodnocení probíhá v tomto threadu.

V současnosti běží ve VCAs na serveru animemusicvideos.org nominace, zhruba od příštího týdne pak poběží semifinále a finále – neváhejte, a běžte zahlasovat pro vaše oblíbené AMV minulého roku – i na vašem hlase přece záleží!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 687 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 687 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 744 uživatelů dne 25 dub 2024, 21:24