AMV soutěž na Adviku 2012

Nya-chan Production | 22. května 2012, 04:37

Letos se nám podruhé koná soutěž AMV nejen na Animefestu, ale i na Adviku, pojďme se juknout na nějaké ty podrobnosti.

Druhý ročník AMV soutěže (pokud nepočítáme soutěž v krátkých AMV dva roky dozadu) se pro vás chystá i na letošním ročníku. Přidejte se i vy k loňskému, prvnímu vítězi AMV soutěže na Adviku!

Pravidla můžete najít na stránkách Adviku, vypíchl bych snad jen několik bodů:

  • pravidla jsou letos o dost přísnější, tak nezaváhejte s technickou stránkou. Možnost doptat se na fóru je vždy.
  • byla zavedena porota, takže se snažte, abyste se dostali do promítání!
  • když je řeč o promítání – promítat se bude s nejvyšší pravděpodobností dvakrát, nevytižte nám sál!
  • a nezapomeňte na specifikum Adviku – logo Adviku musí být obsaženo ve vašem AMV!

To je od nás asi vše, popřejeme veselé stříhání a na závěr vypíchneme datum uzávěrky – 15. července 2012. Tak to nepromeškejte!

Na vaše AMV se těší organizátoři AMV soutěže na Adviku.

EDIT: Průhledná (png) verze loga Adviku.

40 Responses to "AMV soutěž na Adviku 2012"

  1. Miyu napsal:

    To logo nie je specifikacia Adviku, ale zacalo uz na CS a AS. Doteraz mi kompetentni ludia dostatocne nevedeli vysvetlit a odovodnit, ze preco tam to logo musi byt. :(

  2. Leon napsal:

    Já nepochopil proč mají odkaz na logo v PDF. Proč není link aspon na PNG, zbytečná práce navíc s úpravou loga (par kliknuti ve Photoshopu zabiji).

  3. DanQ napsal:

    Oki, fak to s tím advik logem vypadá, že se snaží, aby jim to tam nikdo neposlal.
    Technicky méně zdatné odradí format PDF, technicky zdatnější naopak to, že to logo je v PDF v BITMAPĚ s viditelnými JPEG artefakty…
    Se divim, že toho hlavního grafika Adviku ještě nevyrazili… oh… wait…

    PS: Wolfii, oprav si to. Od dob páně Žittňanových je Advik kratký, dlouhý Advík byl za Trilla.

  4. Nya-chan Production napsal:

    Přidána průhledná png verze loga.

  5. kronas napsal:

    Ví někdo o tom že pravidla tady
    http://advik.cz/index.php?page=show&id=105&sk
    a tady
    http://www.advik.cz/index.php?page=show&id=84&sk
    se trochu líší.
    Dva příklady
    první odkaz maximálně 3 videa na autora, druhý nemozeně videí v případě plnýho počtu se omezí po domluvě
    délka videa 1-4 minuty, 2. délka videa 1,5-4 minuty
    To druhý mě zvlášt trápí protože moje amv bude hodně krátké cca 1:20

  6. Leon napsal:

    Škoda, že už nestihnu zadny AMV dat dohromady :/

  7. nimrandir napsal:

    Chtěl sem se zeptat jestli budou někde možné ke stažení/shlédnutí AMV, která letos na Advíku 2012 zazářila. Většina z nich totiž stála za zapamatování a rád bych je ještě viděl. Thx

  8. nimrandir napsal:

    no osoba, která ty AMVčka uváděla na Advíku (nevím jak se ten člověk jmenoval) říkala, že se pokusí naházet nějaké linky sem do konce týdne,… jen se v těhle stránkách nevyznám, tak nevim jestli třeba nebudou někde skrytý ve fóru či tak něco.

  9. nimrandir napsal:

    tak to tedy zdravím (já sem ten co se přišel dvakrát zeptat na jména některých AMV a jedný písničky) zase sem totiž ztratil ten program, na kterým sem měl všechno napsané:D…. budu si tuhle stránku tedy hlídat:) zajímal mě nejvíc asi výběr hudby u anime AMV, které se asi jmenovalo maple grief (nebo tak nějak, nejsem si teď jist) a to druhé puštěné AMV true tears.
    těším se na post…

  10. Lygast napsal:

    Takže 23 AMV, 14-15 autorů… hmm, kdyby se vykašlali na tu Odbornou porotu a vzali každýmu jedno AMV mohli si zasoutěžit všichni.

    • DanQ napsal:

      Však si všichni zasoutěžili – jen někteří dosoutěžili v prvním kole…

    • Nya-chan Production napsal:

      V čem to je „spravedlivější“? Diváci IMO chtějí vidět ty nejlepší kousky, ne všechny autory.

      • Lygast napsal:

        Spravedlivější by to bylo jen v tom, že by se úpně všechna práce, neobrátila rázem v niveč. Jinak to píšeš správně. Diváci opravdu chtějí vidět jen to nejlepší a o tom, co je pro ně nejlepší musí rozhodovat někdo Třetí.

        • Nya-chan Production napsal:

          Všechna práce neobrátila vniveč? Ale to je přece naprosto chybný argument. My tam prostě nemůžeme/nechceme pustit to „absolutně nejhorší“ AMV, jen protože na něm někdo strávil dva roky života. Je to soutěž, a tam nemají ty „špatné“ věci co dělat, ať je na nich _libovolné_ množství práce.

          K tomu, že to je někdo třetí – takhle to funguje všude na světě, protože lepší model prostě není. Jestli máš lepší nápad, navrhni ho a určitě ho všichni na conech v Evropě a Americe uvítají. Upřímně, na spoustě conů v US není ani nic takového jako porota a AMV vyřazuje prostě ten člověk, co AMV soutěž organizuje.
          A upřímně, ať bude ta metoda jakákoliv, tak vždycky bude nějaká práce, která se obrátí „vniveč“. Nebo je spravedlivější, když se tam dostanou tři AMV (dvou lidí navíc) místo tří „dobrých“ AMV jednoho člověka? Nepřijde pak vniveč „jeho“ práce?

          Hele, odmítnutí je běžná věc. Nech to odstát, kouká se pak na to mnohem líp. Já ani nepočítám, kolik AMV mi neprošlo v různých soutěžích, kolik AMV mi prohrálo v IC, když jsem myslel, že jsou opravdu lepší. Tím, že z toho viníš porotu nebo organizátory nic nezlepšíš, obecně platí, že oni dělají tu soutěž a nic moc s tím nenaděláš, snad až na lepší AMV, abys jim dokázal, že se mýlí :)

          • Lygast napsal:

            To jsi špatně pochopil. Já neobvińuju, jen suše konstatuju. Jinak máš samozřejmě ve všem pravdu ale zpátky k původní myšlence. Opravdu by to bylo podle tebe tak špatný kdyby vzali každýmu jedno AMV a tak se zůčastnili promítání všichni autoři?

          • Nya-chan Production napsal:

            Hmmmm… no, asi ne. Problém je někde jinde – předem nevíš kolik příspěvků přijde. A měnit pravidla podle toho kolik přijde příspěvků je takové trochu… nepraktické :)

          • Leon napsal:

            to Lygast: Já mám třeba opačnej názor než ty. Ty chceš, aby se promítalo všechno, já bych zase chtěl, aby se promítaly jenom slušný AMV, klidně za cenu, že žádná AMV soutěž nebude. Ať má jeden autor třeba 10 AMV v soutěži a je tam sám, pokud je na takové úrovni.
            Plus kdyby měl každej jistotu, že se dostane do soutěže alespoń s jedním AMVčkem, tak by kvalita soutěže nikdy nestoupla, jenom klesala.

  11. Lygast napsal:

    I když hádám, že mě Nya-chan opět udolá argumenty, tak bych ještě rád, k tématu: Velkého plátna, něco dodal. Jak už je napsáno vejš, tak klidné, intimní, osamnělé sledování má své kouzlo, ale stejně si myslím, že to není tak úplně ono.(Nic proti tomu. Sám si ho častokrát dopřávám.) Každý AMVéčkař má svou motivaci, touhu a cíl ale snad každý kdo posílá AMV na AF či Advík, má ve skrytu duše touhu, vidět svůj výtvor na Velký plátně. Pokud by ji neměl, neomezil by prezentaci svých prací na Youtube a Akross? Pokud jde o debakly a neuspěchy, tak je pravda, že jsou běžnou součástí, jakékoliv soutěžní činosti. Člověk by si na nich měl do určité zakládat ( Jak jinak, taky získat status Zneuznalého génia, že?) A navíc, neuspěchy jsou jen dlažební kostky na umělcově cestě. ( Ještě pár let a bude dost materiálu na tříproudou dálnici.)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Poslední příspěvky na fóru

Přihlášení uživatele

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé
Celkem je online 436 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 436 návštěvníků (Tato data jsou založena na uživatelích, kteří byli aktivní za posledních 30 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 744 uživatelů dne 25 dub 2024, 21:24